Articole

Pescuit la crap în nămol...

Tactică
Cînd căutăm un loc de pescuit pe fund, de multe ori încercăm să respectăm regulile stabilite: diferența de adîncime, trecerea de la fundul moale la fundul tare și așa mai departe și încercăm să evităm nămolul în orice mod posibil, fiind siguri că nămolul este incompatibil cu pescuitul la crap. De fapt, după cum știți, există două tipuri de nămol. Unu - negru, fetid, într-adevăr nu este un loc promițător pentru pescuit.

Momeala absoarbe instantaneu acest miros înțepător și crapul nu va fi niciodată interesat de el. Ce putem spune despre amestecul de spod, pe care nu îl puteți re-arunca în niciun fel. Al doilea este așa-numitul nămol bun, care nu emană un miros fetid. Acest nămol îi place să îl viziteze crapilor, deoarece este bogat în viermi de sînge și diverse alte alimente naturale pentru pești.

Chiar și în cel mai mult lac de acumulare, dacă există pește acolo, cu siguranță vor fi locuri cu namol bun, de multe ori pescari fără să-și dea seama că îl prind în astfel de locuri, confundînd locurile „dozate” de crap în mîl cu fundul dur obișnuit. . Nămolul favorabil se formează din ceea ce pescarii de crap din Anglia numesc „chod” (de unde rig – chod rig), depunîndu-se treptat și dobîndind o textură mai densă, se transformă în „nămol bun”.

În general, este necesar să spunem cîteva cuvinte despre ceea ce este Chod în înțelegerea noastră. Chod este o risipă naturală a naturii, care mai devreme sau mai tîrziu se depune la fund. Frunze care cad, alge moarte și așa mai departe. În timp, se descompun și formează chod. Chod se transformă apoi în „bună lipire”.

Cum să găsești „exsutură bună”

Aceasta este cea mai interesantă întrebare și, în același timp, destul de simplă. „Bad sludge” vă face să se lipească platina, nu veți simți niciodată o lovitură răsunătoare în gol, pe care britanicii o numesc „dunk”. Atenţie! Cînd cauți „noroi bun” ar trebui să urmezi aceleași principii atunci cînd cauți un fund dur. Pentru ca noroiul de care avem nevoie transmite aceleași senzații impletiturii si platinei. Peștii vizitează adesea aceste locuri și uneori sunt curățați atît de mult încît pînă și cea mai scrupuloasă gospodină o va invidia. Dar oricum pestele se va intoarce mereu in acest loc, pentru ca isi aduce aminte ca acolo poate fi mancare.

Prin urmare, atunci cînd într-o fîșie de nămol vîscos,simți dintr-o dată o privire și platina alunecă sau lovește zgomotos de fund, știi că ești pe drumul cel bun și că acest loc trebuie amintit și explorat cu mai multă atenție. De asemenea, nu uitați să adulmecați scufundarea. După ce intră în nămolul de care nu avem nevoie, acesta va emite un miros neplăcut caracteristic. Acesta este semnul principal că avem de-a face cu un fund noroios. Dacă scufundarea a mers greu, cu smucituri, cu efort, dar nu se simte miros, cel mai probabil te plimbai prin iarbă sau alge.

Se pare că „nămolul bun” nu este diferit de un fund dur, de ce citesc acest articol?

Ajungem la cel mai important lucru. Amintiți-vă că există încă o mulțime de nămol urît mirositor în jur, care nu poate fi ignorat. În consecință, vă recomandăm să efectuați următoarele manipulări cu momeala și boilies-urile de atașament. Cît despre momeală, cunoașteți o astfel de procedură precum „rehidratarea boiliesului”? Este folosit cu succes de britanici atunci cînd prind boilies congelați.

Chestia este că le usucă mereu în aer liber (de aici și pungile speciale din plasă pentru boilies) și apoi se rehidratează pentru a le împrospăta. Ei bine, această procedură funcționează bine și cu boiliesuri gătite, înmoaiendu-le textura și făcându-le să funcționeze mai repede, răspândind aroma și nutrienții, ceea ce este important având în vedere probabilitatea mare a unui mediu nefavorabil în jurul locului de momeală.

Pentru a rehidrata corect boilies-urile și pentru a le accelera activitatea, trebuie să urmați reguli simple. Turnăm boilies-urile într-o găleată și turnăm apă deasupra, dar nu foarte mult. Este necesar ca apa să acopere doar puțin boilies-urile. Apoi, adăugați lichidul sau complexul amino de care aveți nevoie. Acest lucru se poate face chiar de la început, în timp ce căutați un punct de pescuit, boilies, care se numește „atinge condiția”. La ieșire, veți obține boilies înmuiați cu o coajă superioară înmuiată, care vor începe imediat să funcționeze când vor intra în apă.

Ce să alegi ca momeală?

Nu este atât de importantă opțiunea pe care o alegeți, cel mai important este să adăugați o baie. Ar trebui să încercați să vă evidențiați momelile și momeala pe fund cât mai mult posibil, deoarece pescuiți într-un mediu de noroi și, de asemenea, să nu lăsați boilies-urile să absoarbă mirosul fundului.


Concluzie

Deci, am luat în considerare un mic aspect al pescuitului la crap. Esența sa constă în faptul că nu trebuie să vă fie frică de nămol. Când trageți o plumb printr-un „nămol rău” adânc, când este lovit puternic de un marcator, nu vă încurcați. Cel mai probabil, ați întâlnit „nămol bun”, ceea ce înseamnă că este necesară o creștere semnificativă a proprietăților aromatice ale duzei și rehidratarea boiliesului. Nu spunem că fără aceste două aspecte nu vei prinde un pește. Dar îți vor crește foarte mult șansele de succes!

Sursa:carptoday.ru
Made on
Tilda