Articole

Pescuitul Carpului în apă caldă

Tactică

Lunile fierbinți ale anului îi pot mulțumi pe pescari cu un număr nesfârșit de mușcături sau îi pot lăsa în pace cu soarele arzător. Dave Lane, cu zeci de ani de experiență sub centură, este gata să dezvăluie principiile cheie ale pescuitului de vară de succes, astfel încât să nu te topești sub razele din iulie.

Debutul lunii iunie va marca începutul sezonului estival. Vremea se schimbă și, odată cu ea, comportamentul crapului se schimbă în multe feluri. Acumulările populare sunt deja sub presiunea pescarilor care au deschis sezonul la începutul primăverii. Asta înseamnă că va trebui să muncești mai mult decât de obicei , dar vara este încă o perioadă a anului foarte productivă.


Iunie o consider luna hrănirii crapului. Peștele absoarbe cu bucurie porții mari de hrană, așa că comportamentul său este destul de ușor de prezis. La sfîrșitul depunerii, crapul face o scurtă pauză, după care reda energie, așa că îmi place când am ceva de mîncare la punctul de pescuit. De asemenea, pre-hrănirea va fi utilă mai mult ca niciodată.


Este dificil de prezis cu exactitate timpul specific de depunere a icrelor, deoarece depinde de regiune, de temperatura apei și de specificul locuitorilor subacvatici din rezervor. Cu toate acestea, în majoritatea țărilor europene, procesul de reproducere este finalizat până în prima jumătate a lunii iunie. Depunerea poate avea loc în mai, dar mergând la țărm în a doua jumătate a lunii iunie, puteți fi sigur că nu interferați cu procesele naturale.


Un copac înalt pe mal + ochelari polarizați vă permit să evaluați „profund” situația de pe rezervor.


Imediat vreau să ating perioada de dinaintea depunerii icrelor. În această perioadă de timp, peștii sunt împărțiți în grupuri în funcție de mărime și, mai des, de sex. Masculii mai mici mențin o rutină obișnuită de hrană urmărind vântul. În același timp, o femelă mare de crap păstrează zonele calde ale rezervorului, unde razele soarelui predomină în timpul zilei. Hrănirea acestor zone poate da roade, mai ales noaptea când crapul se scufundă la suprafața de jos. Dacă prindeți o doamnă cu burta plină de caviar, tratați-o cu respect și nu o țineți într-o pungă. Trimite-l acasă cît mai curând posibil.


Reamintind experiența mea de pescuit în suprafețe vaste de peste 40 de hectare, nu-mi amintesc exemple în care linia de coastă a fost eficientă în perioada de dinainte și imediat după depunerea icrelor. Chiar dacă acolo a apărut un crap, tot se hrănea în apă deschisă. Cred că merită să luăm în considerare acest factor la sfârșitul lunii mai - începutul lunii iunie.

Să revenim la sezonul de vară. Dacă ajungeți la lac în timpul zilei, va fi extrem de dificil să alegeți un sector de pescuit. Prezența crapului la un moment dat în timpul zilei în care aceștia ies la suprafață, dar nu se hrănesc, poate fi ușor confuză. Dimineața devreme și seara târziu este o altă problemă. În prima jumătate a verii, majoritatea mușcăturilor de crap trofeu apar în aceste perioade de timp. În consecință, va fi mult mai ușor să înțelegeți zonele de hrănire ale marilor reprezentanți ai lumii subacvatice dacă vă aflați pe țărm în acest moment.


Desigur, dacă te bazezi pe numeroase mușcături rapide de crap de dimensiuni mici/medii, atunci după-amiaza poți strînge bancuri de pești cu momeală. În lunile fierbinți îmi place să petrec timp pescuind la suprafață. Am o plăcere deosebită cînd vîd momentul mușcăturii. Dimensiunea crapului în majoritatea cazurilor nu este marcată de proporții record. Cu toate acestea, nimeni nu a anulat o distracție plăcută.



Iau o tijă ușoară cu o mulinetă mică, pun pe o linie plutitoare mono sau împletită și o echipez cu o platformă specială, constînd dintr-un flotor care joacă rolul unei scufundări și a unui lider lung. Momeala este hrana plutitoare sau pelete mici plutitoare atasate de tija unui carlig .

În plină vară, nu trebuie să uităm de o direcție separată în pescuitul la crap - pîndirea. Pescuitul în apropierea țărmului în locuri pre-momeli poate fi cea mai fructuoasă și nu mai puțin incitantă tactică în apele sălbatice izolate. Nu este nimic dificil în urmărire, însă necesită atenție la detalii și dorința de a parcurge distanțe decente.


Merg de-a lungul coastei cu o găleată de momeală și hrănesc toate punctele promițătoare, după părerea mea, de coastă. De regulă, cel mai inaccesibil, unde nimeni nu se va opri pentru o sesiune completă. Este important să vă hrăniți în așa fel încât să puteți vedea vizual mâncarea din partea de jos. Nu poți greși cu ochelarii polarizați. După ce am hrănit câteva locuri, mă întorc înapoi în tabăra mea. Acțiunile ulterioare depind de perioada de timp.



Vara, o creștere activă a algelor începe în multe rezervoare. Zonele curate de lângă o colecție de desișuri din apă merită cu siguranță timpul tău. Adăugînd acolo o porțiune solidă de momeală bună, puteți asigura rapid un punct de pescuit productiv. În iunie și iulie, mă bazez aproape în întregime pe boilies hrănitoare. Crapul în acest moment își dorește să obțină energie maximă în cel mai scurt timp posibil, metabolismul lui este la un nivel ridicat, așa că cu siguranță nu voi renunța la boilies.


După ce am împrăștiat boilies-urile pe o zonă vastă, creez o zonă de hrănire în care crapul activ le ridică unul cîte unul, ajungînd în cele din urmă la momeală, absorbind-o cu încredere. Fiecare boilie nou se ridică cu mai multă încredere decât precedentul și se mișcă constant. În acest caz, echipamentul nu se aprinde, deoarece crapul înghite duza fără prea multă precizie. Un nod normal fără nod funcționează ca un ceas.


Nu sunt probabil să spun ceva nou, dar nu vreau să inventez nimic: cel mai bun mod de a înțelege terenurile de hrănire a crapilor este să urmărești suprafața apei la 4-5 dimineața. Dacă petrec noaptea pe mal, pun mereu alarma pentru a întîlni primele raze de soare.


Indiferent de tactica pe care o alegeți să pescuiți vara (pîndă, momeală grea sau pescuit la suprafață), iunie este un moment grozav pentru a vă răsfăța cu crapi irizați în mâini. Trezește-te devreme și nu uita de crema de protecție solară.



Sursa:carpusha.ru
Made on
Tilda